Wednesday, June 3, 2009

Kelantan vs Thailand

Assalamualaikum..hi..sawadikkap..
sory la lama x post..byk pogram..huhu..dgn ptdngan karoke sana sini lg..mmg bz gler..huhu..ahad ni lak nak kne blk unimap dah sbb next week nak fly sarawak..ade debat kat sne..wish me luck keyh..kat bwh ni ade la ckit gmbr2 pasal urusan seri paduka baginda ari tu yekkk...sori bebyk kat org2 yg maki hamun aku tu sbb amek masa la nak wat siaran langsung kat blog aku nie..ade aku kesah?? blog aku..suke aku ah nak tayang bile..wakaka..k2..tke gud ce ya buddies..aku tgh lesakitan yg amat ni..nak taip pown susah..jari kiri aku kne 7 jahitan!!! adusss...
ni gmbr masa aku otw p kltn..meme letih sunggoh kawe..huhuu..long way to go..tp ape2 pun best..brhenti buang air pun byk..wakaka..smbil2 tu cuci mata tgk org pahang n kelantan mcmane..leh tahan gak la..wakaka.. =p korang cuba tgk nama tempat stesen petronas yg kami singgah ni..dasyat kan..ape angguk2 geleng2?? suke dia ah nak letak nama ape..tempat dia..bior ah..wakaka!!
kat bawah ni plak kami p thailand..org kelate yg bwk p sne..very exciting experience wehhh!! dr nek keta p sempadan msia-thai, pastu naek tongkang utk seberang p thai, pastu jalan2 tgk kehidupan org thai, makanan depa, cara hdup depa perwatakan depa dan lain2..mcm2 ada!! wakaka..sonok sgt2..tp sereeemmmm...sbb masa nek tongkang tu terumbang ambing..air sungai tu plak deras nak mampos..aku takot terbalik je tongkang tuh..wakaka..yela org tua sume ade kan..mcm2 aku pk masa tu..lg2 masa nak seberang pulang ke msia..dgn brg2 yg kami shoping kat thai dah le byk..berat plak tu..lg bertambah x stabil la tongkang tu..tp ape2 pun sume selamat..alhamdulillah..ehehe..masa tu dpt la jugak rasa jd pendatang..walapun sat je kan..wakaka..(rock)..ape gelak2?? biaq laa..hal aku..ada aku keysah???wakaka..masa nak blk ke umah tu kne tahan ngn upp..depa ingat kami seludup brg2..bapak aku plak beli beras thai byk gler..brpuluh2 kilo..nseb bek x kantoi sbb kami sorok kat bwh skali dlm bonet mpv ;) yg x bleh blah tu, abg2 upp tu sume kontrol macho..bajet ah..masa kne soal siasat tu, aku tgk pistol kat pinggang dia, pastu dia siap bukak pistol tu tunjuk kat aku..bajet sial dia.aku melayan jek tnye itu ini pasal pistol n keje depa..last2 dia kata "nape? nak beli ker?" panteknyeee dia aku rasa..dah le bg aku info pasal upp smpai keta abg aku yg x kne tahan tu tunggu kemaen lamanye kat depan..xkan aku nk suh dia bg fullstop tetibe lak kan..sian lak aku rasa kat dia yg tgh brsemangat tu..ahaha..last2 dia leh wat muke tebek ngn aku..dah le senyum kera sumbing..jimbet tol...ape2 pun thanks bang sbb bg kami experience bru kne tahan!!! huhuu...

undilah aku jd Presiden Thailand yg baru!!! wahaha..ni gmbr wakil rakyat depa masa pilihan raya..

ini la dia tujuan dan niat kami yg utama..baby bru berusia 10hari ;)

iloveyoumorethanyesterday sweetheart!~;)


hadiah utk my sweetheart ;)


2 comments:

  1. uik.. tomey.. ko g sana ngadaap die trus ek.. hehehe...

    ReplyDelete